Målsvenskan: lagen som var mest överflödiga, meningslösa, förgäves och poänggivande…eller?

Det är inte lätt när man hittat en rubrik som verkar lovande och lockande. Och så jobbar man på. Och så finner man att den lovar alltför mycket. När vi kikade på vilka spelare som var poänggivande respektive poänglösa målgörare, så tänkte vi att det vore kul att göra samma sak kring meningslösa, meningsfulla, överflödiga och förgäves gjorda mål för de olika lagen under Allsvenskan 2013.
Problemet är bara att på lagnivå så finns så många fler variabler som man behöver klura på – målens relation till vilket resultat i vilka matcher är bara en av dem.
Så, vi ber att få återkomma när vi hittat och processat all den data som vi tycker behövs för att säga nåt substantiellt.

Tills dess nöjer vi oss med att konstatera att Helsingborgs IF anno 2013 gjorde många mål men meningslösa. Ungefär som Moestafa El Kabir. Och att AIK gjorde många mål, mål som också var poänggivande. Ungefär som Kennedy Igboananike.

Kika runt i vår tabell på egen hand för att hitta de samband som passar just dig såhär i avsparkstider. Där kan man också kika på utvecklingen under längre sikt.

Kommentera