Plåster på såren – man kan vara bäst på olika allsvenska sätt

I ljuset av att Malmö FF under måndagen kan komma att/kommer att säkra den Allsvenska seriesegern, samtidigt som stadens näst bästa lag är klart för spel i fjärdedivisionen nästa år, så har vi sammanställt Allsvenska tabeller per stad och län totalt och per capita för dito.

perstad

Vi har gjort det för Allsvenskan 2013 respektive genom tiderna.

För ovanlighetens skull drar vi inga stora växlar på detta utan låter dessa tabeller får tala för sig själva, så att ni kan dra era egna slutsatser.

Vi tänker heller inte lämna några brasklappar för diverse tveksamheter eller irrelevanser som skulle kunna finnas i en sån här sammanställning.

(Dock kan vi tillägga att det väcker frågor hos oss kring vad som är nyttigt för respektive lag och städer samt för allsvenskan som helhet och svensk fotboll i stort – lokal dominans eller lokal konkurrens, hembakta talanger eller bake up-varianten, supporterinflytande eller kommunal doping. Att förutsättningar som talangmängd, publikunderlag och sponsring via näringsliv och/eller kommun har en avgörande påverkan på framgång är vi nog alla överens om, men den övergripande frågan blir då – hur hanterar då klubbarna och, för den delen, städerna sina förutsättningar? Når man rimliga framgångar givet sina förutsättningar eller är resultaten i underkant? Hur ser det ut över tid? Och vid sidan om titlar, vad är det egentligen klubbarna ger tillbaka till städerna de kommer ifrån?)

 

Kommentera