Bakmod och blodsmak

Det finns visst vissa som tycker att det är skönt att få stryk. Och andra som tycker om att ge stryk. Kanske kan man säga att båda parter får blodsmak. Vilket av dessa som Förbundshamrénen tillhör och i vilken ringhörna vi bör placeras vet vi inte riktigt, men smak för nåt har vi fått.

Vi som siffermobbas i synnerhet och fotbollstycker i allmänhet försökte oss ju på att tänka som Hamris – vi slängde ut innerbackarna för att köra Anders och Kim där. Det var roligt, det gav blodsmak, ja det var närmast berusande. Och plötsligt förstår vi Hamréns agerande på ett helt annat sätt.

Så, vi kör vidare på hamrosofin – vi offensivtoppar laget för att göra fler mål än de andra, oavsett hur många de gör.

Målvakt: Ertrit Berisha

Backlinje: Sebastian Larsson – Anders – Kim – Martin Olsson

Mittfält: Lustig – Elm – Kacaniklic

Anfall: Elmander – Allbäck

Fri roll: Zlatan

Motiveringar

Etrit Berisha
Den fd Kalmar-målvakten, numera i Lazio, gjorde flest mål av målvakterna i Allsvenskan 2013 – 2 stycken. Därför – ut med Isak och in med målgörare i målet. Han representerar visserligen redan ett annat land, men ”i fotboll och kärlek är allt tillåtet”, och vi tänkte använda honom under namnet Berishasson. Köper du inte den motiveringen byter vi ut honom mot Häckens Källqvist – målvakternas Mutumba.

Sebastian Larsson
Det kan verka lite bakvänt att byta plats på Lustig och Sebastian, men vi resonerar som så att båda föredrar framåtrörelse men att Sebastian orkar röra sig över större ytor och är bättre på att värdera när han skall vara huvudlös. Samt att han gjort flest poäng på topp 15-lag. Detta är teorin. I praktiken så vill vi se en tvåbackslinje, bestående av innermittfältare, och ett sexmannamittfält.

Anders Svensson
Håller tydligen inte för 90 minuter på mittfältet, men en gudabenådad passnings- och positionsspelare. Se föregående inlägg.

Kim Källströmsson
Håller tydligen inte för 90 minuter på mittfältet, men gudabenådad passnings- och positionsspelare. Se föregående inlägg. Det lockar såklart att på franskt vis spela honom till vänster…

Martin Olsson
…men där har vi ju faktiskt redan en vänsterback som bara kan anfalla. Han får vara kvar och gör därmed sson-backlinjen komplett.

Mikael Lustig
Enligt hamrosofin ska fotboll vara roligt. Låt Lustig slippa tråkiga saker som defensiva löpningar, press på bollhållare, skära av passningsvägar, markeringsspel och – ja – hålla stolpen. Släpp tyglarna och upp med mungiporna!

Rasmus Elm
Med Anders OCH Kim i ryggen så kanske det lossnar. Då behöver inte Elm vårda bollen, utan kan lägga all allergi flåt energi på att smörpassa fram till en 6-7 mål.

Alexander Kacaniklic
Vi vet vad han kan – fort framåt med boll och sen bryta in mot straffområdet. Det ger poäng. Det behövs.

Johan Elmander
Ja, även dennes bök-och-stök-spring behövs. Det känns som att Johan kan fixa en straff?

Marcus Allbäck
Egentligen Hyséns plats men då denne är skadad så sätter vi in urtids-Tobbe – Allbäck finns på plats och han har avgjort viktiga matcher förr. Dessutom var det ju ”All” in som gällde.

Zlatan Ibrahimovic
Zlatan är Zlatan. Det kan bli liberospel, frisparkar i krysset från 70 meter, smånätta/brutala klackar eller bröstningar i mål. Klappar på huvudet, världens bredaste leende eller medspelarsågningar i appen. Vi vet inte vad han gör – och det är grejen. Men vi tror att chansen att få tysta Ronaldwho motiverar.

Bubblare på bänken

Marcus Berg
Berg är till för att flyttas. Åtminstone från frysen till bänken. Och skulle Allbäck inte känna sig redo, så har kan han göra det som krävs.

Christian ”Chippen” Wilhelmsson
Med ett track record och smeknamn som Chippens bör man få bubbla hur mycket man vill.

Davide Simoncini
Denna San Marino-spelare gjorde två självmål mot oss på en kvart i första halvleken i en match 2010. Vi tycker att han är värd en bänkplats (trots att utvisningen i returmötet ligger honom i fatet). Han har alltså gjort lika många mål på oss som Toi-boy gjort på motståndarna under Hamrén (i tävlingsmatcher, that is).

Slutligen; hur ser det tokoffensivaste landslag du skulle ställa på benen ut? Skicka gärna ett förslag till uttagningen@forbannadfotboll.com eller skriv i kommentarsfältet!

One thought on “Bakmod och blodsmak

Kommentera