Knappast dagens nyheter för vi har vetat det länge: Erik tror inte på fakta

 

Även om det inte är nyheter så redovisar Carlos Banda intressant kvalstatistik i dagens Dagens Nyheter:

– Sverige släpper in flest mål från höger och alltid tidigt i matcherna, oftast i första halvlek.

– Sverige gör flest mål i andra halvlek, oftast centralt, med Zlatan som regissör i kombination med central mittfältare som Anders Svensson och Kim Källström eller i samarbete med en kantlöpare.

Zlatan och Lustig

Vår enkla slutsats:
Detta är ytterligare bevis på att förbundshamrénen förnekar fakta. (Eller om Balsom möjligtvis slarvar.) Och därmed ställer fel startelva på gräset.
För att komma tillrätta med problem nummer ett: varför inte byta Lustig mot nån som kan konsten att hålla stolpen (nåja) och sätt in Lustig i andra halvlek, om ytterligare offensiv behövs, eller gör honom till högerytter.
Framåt då?
Jo, den där berömda Hamrénska offensivlustan verkar ju endast rinna till om man har ett rejält underläge. Vilket ju man kan förstå om det handlade om rollspel a la sub/dom men nu pratar vi ju fotboll, där det är mer praktiskt att smälla in mål innan man släppt in nåt – då har man liksom tagit ett stort steg mot poäng.
Det är knappt att man kan förstå att detta är önskvärt läge ens om man ställer upp på  devisen att vinna med många mål är det som ger framgång.

Ja, för det är ju egentligen inte faktaförnekelse det är fråga om utan erikslinjen – full offensiv sysselsättning går före defensiva bidrag alla dagar i veckan, med konsekvensen att han hellre köper torsk med 5-6 än grisar sig till 1-0. För då har vi spelat bra och varit ”jävligt starka tillsammans”. Så bered er på ett sjunde hemjobbskatteavdrag för Lustig et al.

Hur det går? Fråga Eriks kostym.

Kommentera