Svensson tangerar rekordet men förlorar snittet

Alla de som följer landslaget mycket närmare än vi drog rätt slutsatser av hur lagen formerats under landslagets träningar under samlingen. Det blir som många länge önskat: Anders Svensson från start i kvällens match mot Irland.

Inte så mycket för att Hamrén vill som för att han med Elm otillgänglig och Kim odugligförklarad knappt har något val, för att chansa på Wernbloom och Ekdal hade nog varit väl magstarkt även för Erik.

Det betyder att Kung Ravelli inte längre är ensam på tronen, de kommer då vara två med 143 landskamper och Anders är sedan bara ett litet inhopp under januariturnén ifrån att vara ensam som Sveriges mesta landslagsspelare.

Men det betyder också att Svenssons fina ±-statistik som vi skrivit om ett par gånger kommer få sig en rejäl törn.

För om Anders får 90 minuter i matchen mot Irland krävs en fullständig islossning framåt för att mittfältarens snitt inte skall sänkas.

Taco har alltså +5 mål på 122 spelade minuter, vilket ger +0,041 mål per spelad minut. Över 90 minuter ger det +3,69. Eller +4, eftersom endast hela mål räknades senast vi kollade.

Det innebär alltså att för att Anders inte skall sänka sitt snitt måste vi vinna med 4 måls marginal, ifall han spelar alla 90 minuter. Några som inte tror på det är spelbolagen. I skrivandets stund betalar Svenska Spel drygt 39 ggr pengarna för 0-4 och nästan 74 gånger pengarna för 1-5.

Men eftersom Förbundshamrénen är övertygad om att han inte klarar 90 minuter kanske det bara blir sådär 73 minuter för Anders. Och då räcker det ju med 3 mål.

Och om Sverige bara får 0-0 kommer Anders snitt fortfarande vara det bästa någon spelare har i nuvarande kval.

——-

Här är förresten ett av alla inlägg vi skrev inför hemmamatchen mot Irland. Om ni i era huvuden lägger till en händelselös 0-0-match till allt däri så har ni något ännu ganska aktuellt.

One thought on “Svensson tangerar rekordet men förlorar snittet

  1. Pingback: Just som vi sa | Fotboll, förbannad fotboll och statistik

Kommentera