Titta, Ham snackar!

Det är allt för sällan vi vanliga dödliga får chansen att höra Hamrén prata en längre stund och framför allt allt för sällan vi får höra honom prata konkret fotboll. Det fick vi dock igår när han gästade Fotbollskväll.

Några reflektioner.

Han fortsätter att försvara sitt val att peta Kim senast. Nannskog tycker det var fel eftersom han menar att Kims fysik mått bra av 90 minuter och att hans psyke mått bra av förtroendet. Johannesson tycker inte att ett landslag är forumet att stärka enskilda spelares självförtroende, och menar att Kim inte skulle spelat mot Norge och att han inte kan ta att sitta på bänken.

Vi tycker: Om Kim spelar så mycket som en minut mot Irland var det såklart helt uppåt väggarna att han inte var med mot Norge. Och om han inte spelar så kan man ju med herrarna Hamrén och Johannessons sätt att resonera fundera på varför han är med i truppen ens den här gången. I ett sånt här kritiskt läge, och med ett högst opåitligt mittförsvar, kan man dessutom fråga sig om det är läge att nöjespeta mer i centrallinjen.

Hamrén tycker inte att två insläppta på tre matcher är så farligt.

Vi tycker: Att så kan man inte säga. Att det beror på motstånd och matchbild och tabelläge och hur många man gör framåt. Lägger man Färöarna åt sidan så gör vi ett mål framåt och släpper in två bakåt i våra nyckelmatcher. I det läget är två mål för många. Lär dig det, Hamrén. Det är resultaten som räknas. Avancemang.

Johannesson visar ett klipp där Lustig ligger fel. Hamrén tycker att Lustig ligger rätt.

Vi tycker: Att om förbundskaptenen vill att ytterbackarna skall tjuva i hemåtjobbet, ligga halvmetern bakom sin motståndare, och sätta ett som sagt redan svajigt mittförsvar i trångmål är det kanske inte är så konstigt att landslaget under Erik Hamrén släpper in mer mål än de gjorde under Lars-Roland, Lars-Tommy, Söderberg, Svensson och Arnesson. Ja, alltså mer än tidigare under 2000-talet, under 1990-talet och 1980-talet.

Som exempel kan det ju jämföras med Söderbergs 1 insläppta mål i kvalet till EM2000. Ett mål på åtta matcher. Det tycker vi inte är så farligt.

 

För är TV4-profilers och fotbollsexperters gnäll över en överklistrad logo inte så imponerande. Som Fotbollskvälls projektledare Max Bursell skrev på Twitter: ”Get over it”. ‏

Kommentera