Elm Taco-Trackad

Det blev visserligen en match som till stor del utkämpades i brygga, men vi hade fel. Det rann inte iväg. Landslaget uppträdde kompaktare och tryggare än på mycket, mycket, länge.

Det här lever faktiskt några dagar till.

****

Samtidigt spelade kryssade Lagerbäcks Island hemma mot Kroatien, något han aldrig lyckades med Sverige. Och det en man kort i nästan en halvlek.

Appropå Lagerbäck förresten. Det har ju snackats en del om Hamréns fina poängsnitt. I och med dagens torsk mot Portugal halkar Erik ner och ligger nu efter Lasse vad gäller poängsnitt i tävlingslandskamper som svensk förbundskapten.

****

Något annat. Minns ni vår Taco-Tracker? Anders har fallit lite fritt i den sedan vi först skrev om den, och idag han inte mer än in på planen innan Ronaldo slog till. Dock har han alltjämt bäst siffror av innermittfältarna i kvalet till VM2014, och är bara slagen av prestationer från smekmånadskvalet till EM2012.

****

En annan sak börjar faktiskt sticka ut i den där trackern.

Nämligen att Elm – och det här tar emot för vi uppskattar, ja rent av högaktar, Elm på många vis, önskar honom all lycka till för sin egen och landslagets skull – är den ende av alla spelare som gjort minst 90 minuters tävlingsfotboll under Hamrén, som har negativ +/–statistik. Och detta alltså trots att han redan gått av när Ronaldo gjorde sitt mål idag.

Kolla här.

Han har under 14 matcher spelat 978 minuter. Han har själv strutat 3 gånger och varit inne på 19 mål framåt och 20 mål bakåt. Alltså -1. Eller avrundat -0,001 mål/spelad minut.

Pierre Bengtsson har neutral statistik. Samtliga andra har positiv +/-.

Till Rasmus försvar skall sägas att han haft svåraste motståndet av alla spelare – motståndarna rankade 51,5 i snitt.

****

Bäst statistik totalt har Bajrami med +0.0336/spelad minut. Men hans motstånd har varit avsevärt lättare – 99,8 i snitt.

Kommentera