Fotboll är inte svart eller vit, utan höstgrå playoff

Innan säsongen frågade vi ett femhundratal av er ett trettiotal frågor. Några av dem handlade om landslaget och vi bad er tippa hur ni trodde det skulle gå i VM-kvalet.

hurkvaletgar

Knappt 13% var väldigt positiva – vi skulle vara klara för VM direkt efter gruppspelet.

Precis lika många, 13%, var väldigt negativa – vi skulle inte ens nå playoff.

Men alla vet att man inte ska vara svart eller vit, för sanningen ligger oftast någonstans mitt emellan. Det är inte bu eller bä, det är inte pest eller kolera – utan pest OCH kolera. Det är Bacalhau, playoff och Estádio da Luz.

Så alltså även denna gång.

Och det begrep återstående nästan 75%, som trodde på playoff.

Av dessa 75% trodde 37% på Riobiljett medan 38% trodde på semester för Zlatan, dvs det andra VM på raken som vi missar.

Men de som verkar kunna något då?

Vi tittade på vad de som redan haft rätt, de som prickat in MFF som seriesegrare och att Syrianska och Öster skulle festa i Superettan nästa år.

Det var ungefär 10% av alla svarande. Och de är mer positiva.

Nästan 47% av dessa sluga fotbollskännare trodde på avancemang via playoff. 37% trodde på den där efterlängtade Zlatansemestern.

Slutligen kan man plocka bort ytterligare en litet antal personer, de som hade rätt om vinnare och förlorare i Allsvenskan, men som uppenbarligen är för svartvita för att förstå sig på landslaget, och då får man Crème de la Crème av svenska fotbollssupporters. Och av dessa professorer i Svensk fotboll tror 60% på avancemang och 40% (jinxade och sade sig tro) på hängmattan.

 

…men allt det här var ju innan någon kunde tro att vi skulle möta Portugal.

 

Kommentera