Hej Supporter – Blir det nåt VM för Sverige?

En kort tid efter Irlandsdebaclet på Kamratvallen genomförde vi inför den allsvenska starten en omfattande enkätundersökning bland allsvenska supporters. Drygt 400 personer svarade på 40 frågor. Det mesta handlade såklart om Allsvenskan, men vi hade smugit in ett par frågor om landslaget också.

Nu är tiden mogen att presentera de landslagsrelaterade delarna av enkäten.

Knäckfrågan då som nu var så klart hur det kommer gå i VM-kvalet – ifall vi får avnjuta fotbollsfesten i Brasilien nästa år som deltagare eller som åskådare. Ganska exakt 50% tror på VM-spel och lika ganska exakt 50% tror att det inte blir något äventyr i Brasilien nästa år.

 nar_vm

Om vi tittar lite närmare så tror knappt 13% på direktkvalificering från kvalgruppen (det vill säga etta i gruppen eller en av de bästa tvåorna). Precis lika många tror att Sverige inte ens blir tvåa i gruppen och nästan 75% tror att det blir playoff och nästan precis hälften av dessa tror att Sverige tar sig vidare till slutspelet.

När vi delar upp svaren beroende på svarandes egna erfarenheter som spelare, visar det sig att den grupp som helt saknar egen erfarenhet av fotbollsspelande hyser störst förhoppningar. Där tror nästan 53% på VM. Mest pessimistiska är de som själva spelat i div III eller högre. Där tror endast 45% på avancemang.

nar_vm_uppdelad

Kommentera