Därför luktar det Zlatan-kasse ikväll

I kväll är Zlatan med om att spela mot FC Barcelona för fjärde gången sedan han lämnade klubben efter en stormig sista period med (eller mot, beroende på hur man är lagd) Pep.

Två gånger har det slutat med förlust (2-3 i gruppspelets hemmamöte förra säsongen där Zlatan gjorde 1 mål, och 1-3 i andra i kvartsfinalmöte samma säsong) och en gång oavgjort (0-0 i det första mötet i just nämnda kvartsfinal).

Det som stundar är alltså fjärde försöket för Zlatan att besegra Barcelona, och det blir totalt elfte gången som Ibra möter ett lag som han tidigare spelat för i Champions League i just Champions League.

Av de 10 matcher han spelat mot sina tidigare lag har han vunnit 3, spelat oavgjort 3 och förlorat 4 och har en målskillnad på 8-12, dvs -4 mål.

mot_tidigare

Utöver målet mot för Milan 11/12 har Zlatan gjort mål vid ytterligare ett tillfälle. Det var också det för Milan – mot Ajax i gruppspelet säsongen 10/11. Det lämnar honom med ett målsnitt på 0,2 mål per match mot före detta lagkamrater, att jämföra med hans 0,32 mål per match totalt i Champions League.

Men faktum är att mot just Barcelona har han ju ett målsnitt på 0,33, vilket gör att hans målsnitt mot Barca är bättre än det genomsnittliga.

malsnitt

Data hämtad från uefa.com.

One thought on “Därför luktar det Zlatan-kasse ikväll

  1. Pingback: Vi hade rätt, Zlatans nya snitt är awesome | Fotboll, förbannad fotboll och statistik

Kommentera